Via je accountinstellingen kun je aangeven of je kopers de mogelijkheid wilt geven om te betalen in termijnen.

Als een koper voor je domeinnaam betaalt in termijnen, dient hij of zij direct de eerste termijnbetaling te voldoen. Iedere daaropvolgende maand, tot het einde van de overeenkomst zal de koper van ons een factuur ontvangen welke voor de gestelde factuurdatum dient te worden voldaan.

Na de eerste termijnbetaling verhuizen wij de domeinnaam naar ons eigen escrow account en kunnen wij, indien nodig, de nameservers doorverwijzen naar die van de koper. Elke maand wordt de termijnbetaling overgeschreven naar de rekening van de verkoper. Pas als het volledige bedrag is betaald zal de koper de domeinnaam kunnen verhuizen.

Indien de koper de overeenkomst vroegtijdig ontbindt, behoudt de verkoper zijn geld en krijgt hij de domeinnaam weer terug.

Op dit moment is het alleen mogelijk om te kiezen voor Euro (€), Amerikaanse Dollar ($) of Britse Pond (£). Het wijzigen van de valuta voor al je domeinnamen kun je doen in je accountinstellingen.

Gefeliciteerd met de verkoop. Meestal duurt het gehele proces zo’n 24 uur. Dit is afhankelijk van de snelheid van de koper. Betaalt hij of zij direct dan zal je binnen 24 uur uit betaald krijgen. Mocht je betaling niet direct binnen komen dan houden wij je daarvan op de hoogte.

Standaard gebruiken wij bankoverschrijving voor het uitbetalen van je verkochte domeinnamen. Wil je je uitbetaling liever op je Paypal account ontvangen, geef dit dan aan nadat je een overeenkomst met een koper hebt gesloten.

Je kunt je gegevens wijzigen door rechtsboven op je naam te klikken en vervolgens te klikken op “instellingen”. Op de volgende pagina kun je je gebruikersgegevens wijzigen. Klik je vervolgens op “profielgegevens” dan kun je daar je contactgegevens wijzigen. Hier kun je ook je biografie en profielfoto instellen.

Let op! As je op een pagina iets gewijzigd hebt, klik dan eerst op de knop “opslaan” alvorens naar een volgende pagina te gaan.

Je kunt je wachtwoord wijzigen door rechtsboven op jouw naam te klikken en vervolgens te klikken op “instellingen”. Op de volgende pagina kun je eerst het huidige wachtwoord en dan het nieuwe wachtwoord opgeven. Klik op “opslaan” om je gegevens op te slaan.

Nee, dit is niet verplicht. Desondanks zorgt het doorverwijzen van de nameservers wel voor een veel hogere kans op een verkoop. Iedereen die op jou domeinnaam komt, ziet namelijk direct dat de domeinnaam te koop staat.

Login op je account en klik in de menubalk op "portfolio". Je ziet nu een lijst met domeinnamen die jij in je portfolio hebt staan. Achter iedere domeinnaam zie je een aantal kolommen zoals ”Toegevoegd op” en “Koop nu” etc. Klik achter de domeinnaam onder de kolom “Koop nu” op de stippellijn en vul vervolgens het koop nu bedrag in. Wil je ook het openingsbod instellen? klik dan op de stippellijn achter de domeinnaam in de kolom “Openingsbod” en vul het openingsbod in.

Log in op je account en klik in de menubalk op "portfolio". Op deze pagina vind je alle domeinnamen die momenteel in je account staan. Klik vervolgens rechts naast de zoekbalk op de knop "domeinnamen toevoegen".

Ga naar je portfolio en klik op de domeinnaam die je wilt verwijderen. Klik vervolgens aan de rechterkant op "verwijderen".

Het standaard openingsbod is het openingsbod dat staat ingesteld voor al je domeinnamen. Voor domeinnamen die zijn voorzien van een prijs, wordt het standaardbod genegeerd.

De prijs van een domeinnaam hangt af van meerdere factoren. Het is dus moeilijk om een exacte prijs aan je domeinnaam te koppelen. Voor meer informatie over bepalen van de waarde van een domeinnaam, kijk op onze blog.

Lees meer: https://medium.com/undeveloped/hoeveel-is-mijn-domeinnaam-waard-f54086bbbe1d#.7lp71xpi5