Elke keer als je een bod plaats zal ons systeem automatisch nagaan welk bedrag daarvan nodig is om de nieuwe hoogste bieder te worden. Als je bod hoger is dan het volgende minimumbod (v.g.l. Hoe werkt het volgende minimumbod?) dan zal ons systeem er een automatisch bod van maken(v.g.l. Wat is een automatisch bod?). Dit zorgt ervoor dat je de veiling kan winnen zonder meer geld uit te geven dan nodig is.

Dit zal echter niet gebeuren als de reserve price (v.g.l Wat is de reserve price?) nog niet gehaald is. In dat geval zal je volledige bod geplaatst worden en ben je daarmee de hoogste bieder.

Voorbeeld 1:
- De reserve prijs van example.com is gehaald en het huidige hoogste bod is €30,000.
- Het volgende minimumbod is €30,500.
- Je plaatst een bod van €40,000.
- Je bent nu de nieuwe hoogste bieder met €30,500 en er wordt een automatisch bod ingesteld van €40,000. Ons systeem zal nu iedereen automatisch overbieden die onder de €40,000 biedt.

Voorbeeld 2:
- De reserve price van example.com €25,000 en het huidige hoogste bod is €20,000.
- Je plaatst een bod van €22,500.
- Je bent nu de nieuwe hoogste bieder met €22,500 maar de reserve prijs is nog niet gehaald.

Een automatisch bod (of auto-bod) helpt je om jouw positie als hoogste bieder te behouden wanneer iemand anders jou probeert te overbieden. Het systeem zal namens jou automatisch een bod plaatsen totdat je de veiling wint of iemand anders het bedrag van jouw auto-bod overstijgt. Het gebruik van een automatisch bod is ideaal op de momenten dat je niet op de veiling aanwezig kan zijn.

Een reserve price is het minimum bedrag dat een verkoper wil hebben voor een domeinnaam. Mocht deze prijs niet worden behaald tijdens de veiling, wordt de domeinnaam niet verkocht. Reserve prices zijn prive en worden niet bekend gemaakt. Na het plaatsen van een bod wordt op het scherm weergegeven of de reserve price is gehaald of niet.

Het volgende minimumbod is het bedrag dat minimaal nodig is om op een domeinnaam te kunnen bieden. Ons systeem gebruikt de volgende minimale biedstappen:

  • €10 bij een bod tussen de €1 en €100
  • €25 bij een bod tussen de €100 en €1000
  • €100 bij een bod tussen de €1,000 en €5,000
  • €250 bij een bod tussen de €5,000 en €10,000
  • €500 bij een bod tussen de €10,000 en €50,000
  • €1,000 bij een bod tussen de €50,000 en €100,000
  • €2,500 bij een bod hoger dan €100,000

Je kan een automatisch bod instellen op het moment dat de reserve price is gehaald (of als er geen reserve price is) en jij de hoogste bieder bent. Dit doe je door een bod te plaatsen met een hoger bedrag dan het volgende minimumbod. Het systeem maakt je automatisch hoogste bieder (vgl. Hoe werkt bieden?) en zet je initiële bod om naar een automatisch bod.

Zodra je een bod invoert, vergelijkt het systeem je bod met de reserve price. Als je bod lager is dan de reserve price, word je met het bedrag dat je hebt ingevoerd de hoogste bieder.

Elk bod dat wordt geplaatst zodra de reserve price is behaald zal worden omgezet in een automatisch bod (tenzij je hetzelfde bod plaatst als de reserve price). Dit betekend dat ons systeem automatisch namens jou je bod zal plaatsen.

Voorbeeld 1:
- De reserve price van example.com is gehaald en het huidige hoogste bod is €25,000.
- Het volgende minimumbod is €25,500.
- Je plaatst een bod van €25,500.
- Je bent nu de nieuwe hoogste bieder met €25,500 en er wordt geen automatisch bod ingesteld.

Voorbeeld 2:
- De reserve prijs van example.com is gehaald en het huidige hoogste bod is €30,000.
- Het volgende minimumbod is €30,500.
- Je plaatst een bod van €40,000.
- Je bent nu de nieuwe hoogste bieder met €30,500 en er wordt een automatisch bod ingesteld van €40,000. Ons systeem zal nu iedereen automatisch overbieden die onder de €40,000 biedt.

Nee, als koper hoef je geen commissie te betalen.

Ja, in Europa moet je btw betalen op alle goederen. Btw-tarieven kunnen verschillen, afhankelijk van het land van waaruit jij en de verkoper opereren en of je prive of zakelijk een aankoop doet. Neem contact op met de lokale overheid of je belastingadviseur voor meer informatie.

Aangezien je als eerste hebt geboden met een automatisch bod, ben jij de hoogste bieder.

Je kunt alleen automatische biedingen aanpassen. Dit kan je doen door opnieuw te bieden op dezelfde domeinnaam. Aan elk bod die je plaatst zit een juridische overeenkomst vast en kan daardoor niet aangepast worden.

Nee, niemand kan je automatische bod zien.

Nee. Aan elk bod die je plaatst zit een juridische overeenkomst vast en kan daardoor niet ingetrokken worden.

Op het moment dat iemand een bod plaatst in de laatste minuut van de veiling, wordt de eindtijd met 5 minuten verlengd. Dit beschermt verkopers tegen lage prijzen en zorgt ervoor dat kopers niet overboden worden op de domeinnamen die ze graag willen hebben.

Sommige domeinnamen in de veiling kunnen in termijnen worden betaald. Dit betekent dat de verkopers hiermee hebben ingestemd en je zonder extra kosten in termijnen van 6 tot 12 maanden kunt betalen. Zodra je een veiling wint neemt ons team contact met je op om je de betalingsmogelijkheden voor te leggen. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen hebben, stuur dan een e-mail naar auction@undeveloped.com.

Nee, zowel kopers als verkopers zijn te allen tijde privé. Ze zien alleen een bieder ID staan in de bieding geschiedenis.

Helaas is dit niet mogelijk aangezien je gegevens geverifieerd zijn. Neem contact op met auction@undeveloped.com als je je telefoonnummer of e-mailadres wilt wijzigen.

De beschikbare domeinnamen in de veiling zijn erg waardevol. Undeveloped's 3-staps-verificatieproces garandeert het eigendom en de prijs voor elke domeinnaam als ook de legitimiteit van de koper. Dit draagt bij aan de veiligheid voor al onze gebruikers.

Alle transacties boven de €5,000 ex btw moeten per bankoverschrijving worden voldaan. Transacties onder de €5,000 ex btw kunnen worden voldaan per creditcard, PayPal of bankoverschrijving of via lokale opties als iDeal en Sofort Banking.

Reserve prices zijn privé en worden nooit bekendgemaakt. Als bieder ontvang je een bericht zodra de reserve price is behaald.

Binnen 24 uur na sluiting van de kavel nemen wij contact met je op om de betaling- en verhuisinstructies door te nemen.

Ja, zodra een domeinnaam is verkocht wordt een juridisch contract opgesteld. Door deze bindende overeenkomst wordt de veiligheid gewaarborgd.

Ja, alle biedingen zijn bindend en kunnen niet worden ingetrokken. Voor meer informatie, lees onze algemene gebruiksvoorwaarden.